Actie

Fietsen en alle watersporten
op, in en rond de randmeren

Historie

Genieten

Rust&natuur

Blogs

Varen

Zoek je beschut water of liever een tocht met veel fun op de wal en overnachten op een van de unieke natuureilanden?

Dan is een tocht over de Randmeren jouw bestemming. Vaar bijvoorbeeld de vaarroute Randmeren. Zo kom je zeker op plaatsen die verrassend zijn. Het prachtige gebied vraagt erom om ontdekt te worden.

Hiernaast op de kaart vind je jachthavens. Klik om meer
locaties te ontdekken op het vergrootglas.

Vaarnetwerk Randmeren

Het Randmerengebied heeft een eigen vaarnetwerk, gekoppeld aan het bestaande netwerk in Zeewolde, Almere, Muiden, Amsterdam, Loosdrecht en heel Noord- en Zuid-Holland.

Met de 40 vaarknooppunten zijn verhuurlocaties en bestemmingen voor actie, historie, horeca en natuur verbonden.

Je kunt zelf via de app en website van Sloepennetwerk.nl aan de hand van de vaarknooppunten een 3-uurs, een ééndaagse of meerdaagse route samenstellen waarmee beachclubs, stranden, natuureilanden, eten en overnachten aan het water met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Klik hier
voor meer

evenementen

In het vaargebied van de Randmeren kun je met je vriendengroep, voetbalteam, gezin of de complete familie een superweekend of vakantie vieren.

Windstil en snikheet? Volop genieten doe je dan op de eilanden en strandjes in de volle natuur. Zoek een romantische ankerplek en beleef de ondergaande zon. Of lekker loom en tot in de late avond blijven hangen op een relaxt terrasje of op een van de mooie zandstranden. Liever stoer varen? Dan zijn er catamarans, surfspots en overal snelle watersportbanen, speciaal aangelegd voor snelle watersporten.

Alle activiteiten op het water zijn ook leuk om naar te kijken vanaf de waterkant. Er zijn vele horecagelegenheden waar je de watersporters kunt zien. Vanaf de vele trailerhellingen en verhuurlocaties kan je je eigen boot of huurboot te water laten.

Varen kan op vele manieren. Naast het gebied met een eigen boot verkennen zijn er tal van bootverhuurmogelijkheden waar kano’s, sloepen, motorboten en zeilbootjes gehuurd kunnen worden. Deze huur je dan per uur of dagdeel, maar zelfs voor enkele dagen is het huren een mogelijkheid. Een unieke kans om de Randmeren vanaf het water mee te maken.

Het grootste natuur- en recreatiewater van Midden-Nederland biedt je een veilige, schone en beschutte plek voor optimale beleving van watersport, ruimte én natuur.

We verwelkomen je graag op de eilanden met een vakantiekaart of seizoenkaart, verkrijgbaar via de beheerder van het gebied.

De app Waterplanten.nu brengt tijdens het varen in beeld welke locaties gemaaid zijn en waar veel of weinig waterplanten staan.

Waterplanten.nu