Genieten

Lekker genieten langs, op
en in het water

Actie

Historie

Rust&natuur

Blogs

Eten aan het water

Eten met uitzicht, de vele mooie restaurants en strandpaviljoens aan het water nodigen uit om tijdens -of na- een vaartocht aan te leggen voor een kop koffie of uitgebreide lunch.

En wat te denken van een picknick op één van de eilanden in de Randmeren?

Ook een fiets- of wandeltocht vraagt natuurlijk om een tussenstop aan het water.

Tip: … gerookte paling met zicht op de haven eet je nergens zo sfeervol als in Elburg, Harderwijk of Bunschoten-Spakenburg.

Hierboven restaurants,
meer locaties ontdekken
klik op vergrootglas.

Klik hier
voor meer

evenementen

Blog

‘Ik zie alleen maar een kreeft’

Ik ben dol op alles wat uit zee komt. Vooral als er schelpen en scharen aan zitten. Glaasje wijn erbij, top. Kijk, dan word ik dus heel enthousiast als ik in de haven bij de Vinkeveense plassen ineens rivierkreeftjes tegenkom.

‘Een kreeft ? Waar?!’

We hadden die dag daarvoor in de regen aangelegd en heel weinig meegekregen van de Vinkeveense omgeving. ‘S Ochtends worden we met een heerlijk zonnetje wakker. Onze jongste is chagrijnig. Ik rits het bootzeil open en roep: “Kijk eens hoe helder het water is!”. Waarop jongste bromt: “Ik zie geen helder water, ik zie alleen een kreeft”. Waarop hij bedolven wordt onder grote broer: Kreeft, waar kreeft?”. Vijf minuten later liepen ze gewapend met een netje in hun pyjama op de steigers.

lees meer