Actie

Fietsen en alle watersporten
op, in en rond de randmeren

Historie

Genieten

Rust&natuur

Blogs

Fietsen

Langs de 9 Randmeren vind je maar liefst 150 kilometer aan vrij liggende fietspaden. Een walhalla voor fietsliefhebbers. Bepaal je route en de lengte van je fietstocht eenvoudig met de app van fietsnetwerk.nl. Zoek op Randmeren en er verschijnen tientallen routes. Volop keuze!

Rondje Randmeren
De grootste uitdaging is natuurlijk het hele rondje Randmeren te fietsen. Maak een unieke combinatie tussen enerzijds het oude land met de prachtige Veluwe en het Gooi en anderzijds het nieuwe land Flevoland met zijn unieke natuur en heerlijke stranden. Deze route beslaat in totaal 5 provincies en is ruim 180 kilometer lang.

Het nodigt dus uit om langere fietsroutes te fietsen, maar door de veerponten en de bruggen zijn ook kortere routes mogelijk. Langs de route zijn er vele culturele steden, activiteiten en overnachtingsmogelijkheden te vinden waardoor een vakantie of weekend weg aan de meren een echte aanrader is. Het zal je verbazen hoe mooi dat is.

Fietsroutes
Ook heeft elk afzonderlijk gebied aan de Randmeren mooie eigen routes die langs de Randmeren komen. Klik hier voor enkele fietsroutes.

Vraag hier gratis de Randmeren fietskaart aan met het rondje Randmeren en kortere routes.

Hierboven de route van Rondje Randmeren.
Meer locaties ontdekken?
Klik op het vergrootglas.

Klik hier
voor meer

evenementen

De LF Zuiderzeeroute is al jaren een van de populairste Langeafstand Fietsroutes (LF) in Nederland. Het rondje om de voormalige Zuiderzee heeft een upgrade gekregen en is omgetoverd tot LF-icoonroute. Zeewolde is nu ook opgenomen in de route. Je fietst via het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa, het Horsterwold, naar Spakenburg.

Rondje om de
Zuiderzee

LF Zuiderzeeroute

Meerdere dagen op pad
Trek er vooral een paar dagen voor uit en ontdek dat je bijna overal langs het water kunt fietsen en overnachten. Maak tussenstops en strijk neer op een leuk terras voor een verrassende (streek)lunch.

Overnachtingsplekken zijn er in overvloed, van trekkershutten, familieparken, campings, B&B’s tot leuke hotels, en bijna altijd direct aan het water.

Maak een avontuurlijke tocht langs de 9 meren van de Randmeren en vergeet niet je wateroutfit mee te nemen voor ‘t geval je onderweg het water in of op wil.

Pak een pontje
Liever een korter rondje? Afwisseling tussen het oude en nieuwe land wordt mogelijk gemaakt door zeven bruggen en drie fietspontjes waardoor vele korte fietstochten mogelijk zijn. Door het pakken van één van de vele pontjes kun je halverwege oversteken. De Randmeren kennen veel oversteekplaatsen, een fietstocht varieert dan van minimaal 25 tot 200 kilometer in enkele dagen tot een week.

Goed om te weten, fietsen zijn op veel plaatsten aan de Randmeren te huur.