Actie

Fietsen en alle watersporten
op, in en rond de randmeren

Historie

Genieten

Rust&natuur

Blogs

Fietsen en alle watersporten
op, in en rond de randmeren

Actie
Staan wakeboarden of kitesurfen op je ‘must do’ -lijstje? Of toch liever kanoën, suppen of surfen langs een van de mooiste stranden van Nederland?

De Randmeren zijn niet voor niets zo populair bij watersporters, dat komt simpelweg door de vele voorzieningen.

Een aparte baan voor waterskiën en speedboten en tegelijkertijd meer dan voldoende ruimte voor zeilers die rust zoeken op een van de eilanden.

Actie op het water

Vissen

Ontdek
hele gebied

Varen
Fietsen

Lekker ontspannen
en actief op het water

Suppen
Kitesurfen

De Randmeren zijn bij uitstek geschikt om kennis te maken met allerlei vormen van watersport. Het is niet voor niets hét water(sport)paradijs midden in Nederland.

Het gebied bestaat uit negen meren en overal kun je actief of minder actief het water op. Het Veluwemeer is onder doorgewinterde Nederlandse watersporters één van de bekendste randmeren, maar ook de andere meren zoals het Drontermeer, Wolderwijd, en Eem- en Gooimeer hebben veel te bieden. Je kunt er echte actie beleven met onder andere kiten, surfen en flyboarden. Of gewoon lekker rondvaren met een gehuurd sloepje.

De Randmeren beschikken over drie snelvaargebieden: in het Gooimeer, Nijkerkernauw en het Veluwemeer. Met op het Veluwemeer: in het gebied ten noorden van de vaargeul en ten oosten van het waterskicentrum ‘de Harder’ het grootste, zes kilometer lange snelvaargebied op het binnenwater van Europa. Op de baan kun je leren waterskiën of wakeboarden.

Watersport-TV maakte een meerdaagse sloeptocht over de Randmeren. De meeste sloepvaarders gebruiken hun boot voor dagtochten. Simpelweg omdat een sloep minder geschikt is om aan boord te slapen. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Je kunt ook van Bed and Breakfast naar B&B sloepen.  ©watersport-tv