Genieten

Lekker genieten langs, op
en in het water

Actie

Historie

Rust&natuur

Blogs

Eilanden

Een beetje expeditie Robinson. De 15 onbewoonde eilanden in de Randmeren zijn een verrassing voor veel watersporters.

De natuureilanden zijn goed aangelegd, met aanlegplaatsen voor een paar uur of een paar nachten. Wat dacht je van een nachtje onder de sterren, wakker worden bij het kabbelen van de golven, het ruisen van de wind en de roep van een watervogel?

De eilanden in de Randmeren
Maak een wandeling over ‘waddeneiland’ Knarland, doe een dagje met de kinderen op waterspeeleiland de Zegge of huur een bootje en leg met een goed gevulde picknickmand aan op eiland de Schelp, vlak voor de kust van Naarden. Overdag zijn de eilanden vrij toegankelijk. Voor een overnachting wordt liggeld gevraagd.

Eilandhoppen
Voor wie wil eilandhoppen is een seizoenkaart beschikbaar waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van de eilanden en aanlegplaatsen.

Hierboven eilanden,
meer locaties ontdekken,
klik op vergrootglas.

Klik hier
voor meer

evenementen

Top5 Eilanden

  • 1 Eiland De Schelp
  • 2 Eiland De Biezen
  • 3 Eiland De Dode Hond
  • 4 Eiland De Kluut
  • 5 Eiland Knarland

Klik op het blok voor meer informatie over de Top 5 eilanden

Het mooie eiland

De Kluut
Pierland

Het levendige eiland

De Ral
Wij-land

Het gezellige eiland

De Schelp
Knarland

Het vredige eiland

De Biezen
De Zegge

Reisverhalen in
de Randmeren

Blogs

Liggeldregeling
Overdag kun je gratis gebruik maken van de aanlegplaatsen. Vanaf 16.00 uur betaal je per nacht liggeld van € 0,80 per strekkende meter bootmaat.

Wanneer je niet overnacht op het eiland, maar bijvoorbeeld blijft bbq-en dan betaal je in plaats van het liggeld een avondtarief van € 1,00 p/persoon. De beheerder van het eiland komt eind van de middag het liggeld (contant) innen.

Wanneer je regelmatig op de eilanden en aanlegplaatsen overnacht, is het waarschijnlijk gunstiger een seizoen- of vakantiekaart te kopen. Hiermee kun je van april tot oktober gebruik maken van alle aanleglocaties die onder beheer van Gastvrije Randmeren vallen.

Seizoenkaart
De seizoenkaart is voor bootbezitters die gebruik maken van een vaste voorkeurslocatie, zoals WIJ-land, Pierland, Knarland, de Biezen en de Zegge. Het tarief voor de seizoenkaart is vastgesteld op 12 x € 0,80 per strekkende meter bootmaat.

De vakantiekaart
Deze kaart is voor bootbezitters die tijdens een vaartocht of gedurende het seizoen verschillende eilanden en aanlegplaatsen willen aandoen en dus geen voorkeurslocatie hebben.

Meer informatie over de eilanden en seizoenskaarten kun je hier terugvinden.

Lees meer over de eilanden en aanlegplaatsen

Naar Eiland De Schelp