Actie

Fietsen en alle watersporten
op, in en rond de randmeren

Historie

Genieten

Rust&natuur

Blogs

Vissen

Alle meren in het gebied lenen zich uitstekend voor de sportvisserij. Ze zijn een uitdaging voor sportvissers, maar ook amateurs die zo nu en dan hun dobbertje uitgooien, kunnen zeker wat moois aan de haak slaan. Naast karper, blankvoorn en winde is het bestand aan snoek en baars erg goed. Op het Gooimeer kan verder met succes op snoekbaars worden gevist. Vooral de Veluwerandmeren zijn bekend vanwege de grote snoeken die er kunnen worden gevangen.

Vissen van boven de meter zijn geen uitzondering.

In het gebied zijn tien officiële visplaatsen en in de ondiepe delen van de meren is vliegvissen populair.

Hierboven vis locaties,
meer locaties ontdekken
klik op vergrootglas.

Klik hier
voor meer

evenementen

De randen van de vaargeul tussen Harderhaven en de brug bij Elburg
Wellicht het beste water van Nederland voor het vissen op snoek! Met de boot of bellyboat maak je hier grote kans op een metersnoek. Let altijd wel op de veiligheid en hinder de scheepvaart niet.

De dijk aan het Gooimeer tussen de Hollandse en Stichtstbrug
Vanaf de kant kun je hier vanaf het voorjaar tot de herfst goed op karper vissen. De visserij vanaf de basaltblokken vergt enige aanpassing aan het materiaal, maar de beloning kan groot zijn!

De havens van Spakenburg, Elburg en Huizen
Vanaf november tot eind februari kun je vanaf de kant – met een gewone vaste hengel – hier enorme blankvoorns vangen.

De oude land kant van het Drontermeer
Langs de dijk tussen Harderwijk en Elburg bevinden zich diverse visplekken waar je in het voorjaar en de zomer goed én comfortabel op blankvoorn kunt vissen.

Het Gooimeer
Hoewel het niet altijd makkelijk is, kun je vanuit de boot op het Gooimeer in de zomer en het najaar met succes op snoekbaars vissen. Een uitdaging voor sportvissers die graag een recordsnoekbaars willen vangen!

Meer informatie over vissen op de Randmeren

Op tien plaatsen zijn officiële visplaatsen aangelegd
De plaatsen hebben een vlakke afstap en zijn gesitueerd in de natuurzones van de meren. In de toekomst wordt het aantal visplekken verder uitgebreid. In de ondiepe delen van de meren wordt er steeds meer met de vliegenhengel gevist. De Casting Four, een professionele vliegvisclub uit Kampen, organiseert aan het Drontermeer regelmatig vliegviscursussen. Naast openbare trailerhellingen zijn er ook diverse betaalde hellingen waar je tegen een redelijk bedrag kunt traileren en de auto kunt parkeren.

Verder zijn er ook boten te huur
Met een boot kun je ook vissen vanaf een van de vele recreatie-eilanden. In de meeste plaatsen in het gebied zijn gespecialiseerde hengelsportzaken waar je materiaal kunt aanschaffen en de laatste informatie kunt krijgen.

VISPAS
Om op de Randmeren te kunnen vissen dien je in bezit te zijn van een VISpas. Deze kun je in een hengelsportzaak kopen of online bestellen.

Vissen en kamperen
Tips over hoe je vissen en kamperen kunt combineren? Lees dan de gids Vissen en kamperen: tips voor visvakanties op de camping.

Even iets anders

Strandfestival ZAND