Genieten

Lekker genieten langs, op
en in het water

Actie

Historie

Rust&natuur

Blogs

Op familieavontuur

Trek er met het hele gezin op uit. Zo zijn de onbewoonde eilanden in de Randmeren voor kinderen een leuke gebeurtenis: lekker spelen, zwemmen en soms, heel spannend, met een tentje bij de boot buiten slapen.

Eiland De Biezen
Het eiland dat het ‘Robinsongevoel’ het dichtst benadert is het bosrijke eiland de Biezen, in de kom van de Knardijk. Dit stille eiland heeft een natuurspeelplaats en een strandje waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Maak een rondje om het eiland en je hebt het idee dat je op expeditie bent. De komvormige haven wordt omsloten door bomen, waardoor je geen last hebt van de wind. Op de Biezen is een natuurtoilet aanwezig.

Ondiep water
Uniek in de Randmeren zijn de meer dan 80 kilometer langzaam aflopende zandstranden met prachtig helder water. En ideaal voor kinderen, ondiep water.

Hierboven fun voor kids,
meer locaties ontdekken,
klik op vergrootglas.

Klik hier
voor meer

evenementen

Het vredige eiland

De Biezen

Het mooie eiland

De Kluut
Pierland

Het levendige eiland

De Ral
Wij-land

Het gezellige eiland

De Schelp
Knarland
De Zegge

Top5 Familiestranden

  • 1 Zomerkade Huizen
  • 2 Naarderbos Naarden
  • 3 Speelstrand op Veluwe aan Zee
  • 4 Bremerbaai Biddinghuizen
  • 5 Strandeiland Harderwijk

Zeewolde – eropuit met kinderen
In Zeewolde vervelen kinderen zich geen moment. Lekker ravotten in een van de natuurspeeltuinen, op het strand of midgetgolfen met een ijsje als beloning. Stoere wandeltochten, een speelbos, een sprookjesachtig speelpark en er zijn volop watersport- en zwemmogelijkheden. Breng ook eens een bezoek aan de boerderijen en neem een streekproduct mee naar huis.

Geocaching
Via een app op de telefoon zie je alleen al in de Randmeren honderden schatten verstopt. In de omliggende bossen, in de stadjes en zelfs op de eilanden. Je staat stil op plekken die je anders zo voorbijloopt. Ga je met de kids, kies dan niet voor een te moeilijke cache. Zo kunnen zij leuk meegenieten van de pret van de geochachetocht.

Strand
Aan het Veluwemeer vind je diverse vakantieparken, grotendeels met eigen havens. Door de ondiepte van het meer is het een ideale locatie om met de kinderen te recreëren. Ook de stranden van Zeewolde zijn door het ondiepe water vooral voor gezinnen met kleine kinderen zeer geschikt.