Genieten

Lekker genieten langs, op
en in het water

Actie

Historie

Genieten

Rust&natuur

Blogs

Top 5 familiestranden

In deze top 5 familiestranden vind je verschillende stranden die leuk zijn voor het hele gezin. In het ondiepe water kunnen kinderen zich eindeloos vermaken. Sommige stranden hebben zelfs een speeltuin of grasveldjes om lekker op te spelen. Sluit de dag af met een ijsje bij een van de strandpaviljoens.

1 Zomerkade Huizen

Hou je van het water? Dan is Huizen dé place to be! Hier kun je optimaal genieten van stranden langs het Gooimeer. Of het nu stralend weer is of niet, het is altijd heerlijk vertoeven hier. Het ondiepe water maakt het bovendien perfect voor zowel kleine kinderen als surfers. Langs de Zomerkade vind je een scala aan gezellige terrassen met uitzicht op het strand en het kabbelende water.

En alsof dat nog niet genoeg is, op loopafstand ligt een hotel met allerlei faciliteiten, zoals fietsverhuur en een terras waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over het Gooimeer en de jachthavens.

2 Naarderbos Naarden

Op een prachtige locatie, tussen Muiderberg en de jachthaven Naarden, vind je het gezellige Zwemstrand Naarderbos. Dit strand maakt deel uit van het Naarderbos Recreatiepark en strekt zich uit over een indrukwekkende 700 meter. Vanaf hier geniet je van een schitterend uitzicht op het Gooimeer, met in de verte de contouren van Almere en de Hollandse Brug. Met voldoende parkeergelegenheid is het strand gemakkelijk bereikbaar met de auto, en ook fietsers kunnen moeiteloos via het naastgelegen fietspad hun weg vinden.

Tussen het strand en de nabijgelegen weg bevindt zich een gezellige strook met gras, waar je kunt ontspannen. In het midden is er zelfs een verharde ruimte met comfortabele zitplekken en een leuke speeltuin.

3 Speelstrand op Veluwe aan Zee

Verscholen aan de oevers van het Nuldernauw in Putten, ligt het recreatiegebied Veluwe aan Zee (voorheen Strand Horst en Strand Nulde). Hier geniet je van een adembenemend uitzicht op de Randmeren en de uitgestrekte Flevopolder. Met diverse zandstranden, uitgestrekte ligweiden en een scala aan faciliteiten, is Veluwe aan Zee de perfecte plek voor een heerlijk dagje uit. Kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken op het strand, in het water en op de talloze speeltoestellen. Vooral Nulde-Zuid biedt een verscheidenheid aan speelplezier.

Vanaf het strand is het water ondiep, waardoor het ideaal is voor kleine kinderen en het beoefenen van verschillende watersporten.

4 Bremerbaai Biddinghuizen

Op zoek naar het ultieme zwemstrand aan het Veluwemeer? De Bremerbaai biedt veel meer dan alleen pootjebaden, want op sommige plaatsen is het water wel 1,8 meter diep. Het strand wordt afgewisseld met knusse grasveldjes en er zijn voldoende schaduwrijke plekken om even op adem te komen.

Een echte eyecatcher bij dit strand is de 160 meter lange pier. Vanaf hier vertrekt de voet- en fietspont die je in een mum van tijd van Nunspeet naar Bremerbaai brengt, waardoor je moeiteloos kunt pendelen tussen de Veluwe en het nieuwere land. Bovendien is er op deze pier een uitkijktoren gebouwd, waar je kunt genieten van vergezichten over het Veluwemeer.

5 Strandeiland Harderwijk

Op een steenworp afstand van de historische binnenstad vind je het Strandeiland van Harderwijk. Het is een idyllisch eiland, gelegen aan het Wolderwijd, met een uitgestrekt zandstrand, dat een geweldige plek biedt om te genieten van de zon, het water en de ontspannen sfeer.

Het water bij het strand is ondiep, waardoor het veilig is voor kinderen om in te spelen. Ouders kunnen vanaf hun handdoek toezicht houden terwijl de kleintjes zich vermaken in het verfrissende water. Neem je eigen lekkernijen mee of wandel even naar het strandpaviljoen.