Rondje Randmeren

Ontdek de Randmeren op de fiets

Je kunt aan de Randmeren een originele fietsdag doorbrengen of een fiets/vaarvakantie langs het water organiseren. Er zijn restaurants en paviljoens aan de stranden voor een pauze aan het water. Of boek even een tour op het water.

Fiets het Rondje Randmeren. Zo maak je een  unieke combinatie tussen enerzijds het oude land met de prachtige Veluwe en het Gooi en anderzijds het nieuwe land Flevoland met zijn unieke natuur en heerlijke stranden. Het is op meerdere plaatsen mogelijk om per veerpont of brug een oversteek te maken om zo ook verschillende routemogelijkheden te kunnen creëren en combineren zodat er door iedereen een eigen route gefietst kan worden.

De gehele ronde beslaat in totaal 5 provincies en is ruim 180 kilometer lang. Het nodigt dus uit om langere fietsroutes te fietsen, maar door de veerponten en de bruggen zijn ook kortere routes mogelijk. Langs de route zijn er vele culturele steden, activiteiten en overnachtingsmogelijkheden te vinden waardoor een vakantie of weekend weg aan de meren een echte aanrader is.

Met een route van ca. 180 kilometer kan je een fietsvakantie houden met zoveel overnachtingen als je wenst. Op diverse plekken zijn trekkershutten en bed en breakfasts waar je voor een nachtje kunt verblijven.

Download hier via onze partner Fietsnetwerk het Rondje Randmeren

Als je 180 kilometer te veel vindt, zijn er vele korte rondjes rondom de verschillende meren. Fietsnetwerk heeft routes online staan vanaf 20 kilometer waarmee je alle Randmeren kunt ontdekken.

Klik voor alle Randmeerroutes hier.

 

 

 

 

Informatie