Meimaand Fietsmaand

MMFM

De Randmeren zijn dit jaar officieel gastheer van de Meimaand Fietsmaand.

Binnen ons Meimaand Fietsmaand programma zal voornamelijk de relatie fietsen en waterbeleving centraal staan.

Je kunt aan de Randmeren een originele fietsdag doorbrengen of een fiets(vaar)vakantie langs het water organiseren. Er zijn restaurants en paviljoens aan de stranden voor een pauze aan het water. Activity-bedrijfsleven en de Randmeersteden staan in de startblokken om nieuwe arrangementen te ontwikkelen, waarin fietsen en waterbeleving wordt gecombineerd. Bijvoorbeeld met een sport- of picknick-arrangement op één van de vele eilandjes tussen Gooimeer en Drontermeer .

Ruim 180 kilometer fietsen langs het water

In 2016 is het Rondje Randmeren officieel gelanceerd. Met een route van ca. 180 kilometer kan je een fietsvakantie houden met zoveel overnachtingen als je wenst. Op diverse plekken zijn trekkershutten en bed en breakfasts waar je voor een nachtje kunt verblijven.

Als je 150 kilometer te veel vindt, zijn er vele kortere rondjes rondom de verschillende meren, bijvoorbeeld een rondje Veluwemeer. Dit rondje geeft je stoere tiener- en jongerenattracties onderweg aan de Flevoboulevard. Of kies voor een rondje Nuldernauw/Wolderwijd. Hier ontdek je de mooiste vogels bij kijkhut Delta Schuitenbeek en zoek je naar wildlife in het Horsterwold.

Maar voor ieder is er iets te vinden rond de Randmeren.

Ben je in voor cultuur? Dan zijn de uiteinden van het randmerengebied een bezoek waard, de Hanzestad Kampen en vestingstad Naarden-Vesting. Wil je waterwerken bezoeken? Dan adviseren we je de binnenwateren van Almere per kano te verkennen, de beweegbare waterkering in Spakenburg museumhaven of aan de zuidkant van Kampen de werkzaamheden van de bypass Ruimte voor de Rivier met de fiets te bezichtigen. Ga je graag het water op om te vissen? Huur een bootje in Harderwijk en neem je hengel mee.

Wat kan je verwachten tijdens de Meimaand Fietsmaand?

Op de website van www.meimaandfietsmaand.nl zullen leuke routes en arrangementen getoond worden. Ook houden wij je graag via deze website op de hoogte van evenementen die zullen plaatsvinden ter gelegenheid van de Meimaand Fietsmaand.