Eiland De Dode Hond

Eiland De Dode Hond is het oudste eiland van de Randmeren en is als werkeiland aangelegd. Het wekt nieuwsgierigheid naar de historie en biedt dierenleven.

Met name vele vogelsoorten kunnen hier, al vanaf de eerste aanleg van het eiland, ongestoord leven. Daarom staat het eiland in het nabijgelegen Bunschoten-Spakenburg bekend onder de naam Vogeleiland. In het lokale dialect ‘Voegeleilangd’.

Het eiland ligt op grondgebied van de gemeente Blaricum en is een geliefde vaarbestemming. Het biedt met name lange schepen een goede aanlegplaats en ligt gunstig ten opzichte van de vaargeul.

Hoe het eiland aan zijn naam komt is ter vrije interpretatie. Wij zelf vinden het verhaal van de burgemeester van Bunschoten-Spakenburg het mooiste passen bij de geschiedenis. Het hele verhaal lees je hier.

Vanuit Spakenburg boek je makkelijk een botterarrangement naar eiland De Dode Hond. Natuurliefhebbers komen niets tekort. Het eiland ligt in het Eemmeer tussen Huizen en Spakenburg staat vol met vlierbessen, waar wijn van wordt gemaakt. Je kunt er reeën tegenkomen.

Informatie

Aanleggeld: Na 16:00 uur
tarieven zie hier

Open vuur is verboden