Spakenburgse dagen (2e dag)

26 juli, Spakenburg
spakenburg

Tijdens de Spakenburgse dagen vind je een enorme diversiteit aan authentieke Spakenburgse feestelijkheden.

Elk jaar staat Spakenburg tijdens vier woensdagen in de zomer in het teken van zijn eigen historische cultuur.

Voorstellingen
Op het centrale podium zingen shantykoren uit volle borst en gaan de voetjes van de vloer. Spakenburgse kinderen in dracht nemen spontaan deel aan spelletjes van vroeger en bruidsparen showen terecht met trots de mooiste traditionele trouwkostuums. De bruidsshows mag je niet missen. Kijk op het programma voor de tijden.

Ambachten
‘Ongermussen’ strijken en de was schrobben in een zinken teil… zo ging dat vroeger in het huishouden van een Spakenburgse familie. Locals nemen je mee in hun ijverige handwerk van vroeger. Naast de Oude Haven en in de Havenstraat kan je de oude ambachten bekijken en zelf gemaakte spulletjes kopen.

Varen
Met een briesje door je haren en je benen die bungelen overboord kan je genieten van een heerlijk vaartochtje op een authentieke botter.
Vanuit de Oude Haven stap je op voor een tripje over het Eemmeer. Kaartjes worden verkocht vanaf de Turfwal waar je ter plaatse in kan stappen.

Braderie
Fleur je terras op met planten in fraaie potten, scoor een lekker zomerjurkje (daarvan heb je er nooit teveel) en verras je buurvouw eens met een presentje. Ken je bijvoorbeeld die heerlijk zachte sloffen van de Texelse Schaapjeskraam? Op de grote braderie die staat opgesteld vanaf de Zuidwenk tot aan de Westmaat kan je naar hartelust ‘sneuen’. 

Kinderplein
Draai in de draaimolen, laat je schmicken, spring op de springkussens of op de mega bungeetrampolines. Smul van lekkere pannenkoeken, popcorn en suikerspinnen en kom kijken naar vrolijke clown Pingo. Het Oostpoortplein is speciaal voor kinderen ingericht.

Kinder kleedjesmarkt
Puilt de speelgoedkist helemaal uit en gun je je blauwe blokfluit een 2e leven? Op het Zeilmakersplein kunnen kinderen tot en met groep 8 hun spulletjes van zolder uitstallen op de kleedjesmarkt.

Kortom, Spakenburgse Dagen zijn levendig, gezellig en een vakantie uitje voor het hele gezin! 

Meer informatie vind je terug op www.vvvbunschoten-spakenburg.nl

terug naar overzicht

Nationale Opening Hanzejaar 2023

01 april, Kampen
Op 1 april 2023 start het nationale Hanzejaar 2023 in Kampen! Op het Van Heutszplein vindt in de middag een live […] Lees meer

Traditionele jaarmarkt ‘De Heugte’

10 april, Kampen
EEN LEUKE MARKT VOOR JONG EN OUD! De roots van deze traditionele jaarmarkt liggen al in de veertiende eeuw. Ter […] Lees meer

Vestingval Elburg

18 mei t/m 27 mei, Elburg
Het tiendaagse kunst- en cultuurfestival vindt traditiegetrouw plaats tussen Hemelvaart en Pinksteren, van donderdag 18 mei tot en met zaterdag […] Lees meer