Mobiel door de Randmeren… Beste App tips

Het is niet meer weg te denken, het gebruik van de mobiele telefoon waar je gaat en staat. Tegenwoordig is er een oerwoud aan apps die je kunt gebruiken om te oriënteren en informatie te kunnen krijgen over alles wat je vooraf en tijdens een bezoek nodig hebt.

In het Randmerengebied ook tal van apps gebruiken. De volgende apps raden wij aan:

Blue Water App
Waterplantenmelder

Blue Water App

De Blue Water app geeft de waterrecreant  informatie over havens en faciliteiten op de wal. De app maakt het mogelijk om ligplaatsen te boeken en te betalen via de smartphone. Ook is het mogelijk meningen over havens te geven. Op de eilanden en aanlegplaatsen van Gastvrije Randmeren kun je ook gebruik maken van de Blue Water app. Deze en de andere meer dan 150 aangesloten havens kan je vinden met een groen anker op de kaart in de app.

Kosten: Gratis

Blue Water

Waterplantmelder

De Waterplantmelder app geeft waterrecreanten de mogelijkheid melding te maken van waterplantoverlast in hun vaargebied. De app en website bevatten een kaart waarop de locaties met meldingen duidelijk te zien zijn. Vaarweggebruikers wordt gevraagd een foto aan de melding toe te voegen, zodat de exacte gps-locatie van de overlastgevende planten bekend en geregistreerd wordt.

Kosten: Gratis

Waterplanten
KNRM Helpt

De gratis app KNRM Helpt is de officiële app van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De app bevat onder andere actuele weersinformatie, vaarkaarten, knooppunten, bunkerstations, duikstekken, informatie over marifoonkanalen en een logboek. En de watersporter die in nood is of assistentie nodig heeft roept met één druk op de knop direct hulp in.

Kosten: Gratis

Sloepennetwerk

De Sloepennetwerk app biedt een overzicht van verschillende sloepvaartochten in Nederland. De app toont waar je bent en biedt de mogelijkheid om routes te plannen waarbij de verwachte aankomsttijd berekend wordt. Ook geeft de app informatie over bezienswaardigheden en horeca aan de wal. Verder worden bunkerstations en oplaadpunten voor elektrische boten getoond.

Kosten: Gratis

Vaarmelder

De Vaarmelder-app is ontwikkeld door Rijskwaterstaat en biedt vaarweggebruikers de mogelijkheid om juiste en betrouwbare informatie naar de vaarwegbeheerder te sturen. Gebruikers kunnen melding maken van onveilige situaties en gebreken langs de vaarweg door te kiezen uit diverse geselecteerde onderwerpen. Met de meldingen zullen andere vaarweggebruikers sneller worden geïnformeerd en wordt inzicht verkregen in de veiligheidsbeleving van alle verkeersdeelnemers.

Kosten: Gratis