Wavegarden de Eemhof

Elke dag de mogelijkheid om op perfeLogo We Want Wavescte golven om te surfen midden in Nederland!

Als alles volgens plan verloopt, kunnen surfers binnenkort dagelijks genieten van perfecte kunstmatig aangestuurde golven in Wavegarden de Eemhof aan de Randmeren! De groeiende golfsurfsport heeft een unieke plek gevonden in het veilige en goed bereikbare Marina Eemhof aan het Eemmeer.

Een wavegarden is een ondiepe pool ter grootte van een voetbalveld waarin kunstmatige golven worden geproduceerd. Ideaal om op te surfen! De golven van deze wereldklasse surfspot zijn in hoogte, kracht en snelheid aan te passen. Zo zijn de golven geschikt voor ‘die hard surfers’, maar ook voor minder ervaren surfers. Ook beginners en kinderen kunnen er veilig op leren surfen. Iedereen is dus welkom!

Na ruim twee jaar onderzoek, heel veel praten, plannen en lobbyen, zijn de voorbereidingswerkzaamheden in volle gang. Het initiatief heeft de juiste partners, de steun van de omliggende gemeenten en gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren. En de leverancier Wavegarden S.L. is enorm enthousiast over deze locatie.

De Eemhof ligt centraal in Midden-Nederland, op slechts 30 minuten rijden van Amsterdam en Utrecht. Handig dus voor surfers die normaal (te) ver moeten rijden voor zee. En op een dag met futloze golven ook ideaal voor hen die wél aan zee wonen. Ook voor de surfers uit Duitsland, België en overige Europese landen die nu al massaal de Nederlandse kust weten te vinden, worden de Randmeren met Wavegarden de Eemhof een goed alternatief wanneer de Noordzee het laat afweten of te ver rijden is. Naast de wavegarden staan een camping en hippe beachcottages gepland. Surfers kunnen voortaan dus op meerdaagse surftrip in eigen land, met dagenlang gegarandeerd topgolven!

Meer informatie vind je terug op wewantwaves.nl

Laatste nieuws over de Wavegarden:

  • Gemeente en provincie zijn positief over het initiatief.
  • Golfsurfen zal in 2020 een olympische onderdeel zijn op de spelen in Tokio. De Wavegarden biedt een mooie kans om in Nederland een goede training locatie neer te zetten.
  • Meer nieuws lees je hier

Informatie

Slingerweg 7C
3896 LD
Zeewolde

Om de Wavegarden definitief te laten starten kunnen zij jouw steun goed gebruiken. Om de investeerders het laatste zetje te geven, willen ze aantonen dat surfend Nederland snakt naar een wavegarden. Sluit je bij hen aan en laat weten dat ook jij altijd op de perfecte golven kan surfen.

2016_04_14_button-join-us