Kampen

Kampen straalt oude historie uit. Er ligt een prachtig stadsfront langs de IJssel met in de haven de bruine vloot. Kampen is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepsvaart. Het is een gezellige stad met veel monumentale gebouwen die de geschiedenis van deze Hanzestad doen herleven.

Varen naar Kampen
Kampen is per boot goed bereikbaar. Zowel dichtbij de binnenstad als wat meer in de rust van het buitengebied is er volop gelegenheid om met de boot aan te leggen. De aanwezige havens en rondvaartmogelijkheden, maken Kampen een watersportstad bij uitstek. Voor de echte zeilliefhebbers: Kampen heeft het beroemdste varende zeilschip van Oost Nederland in huis heeft: de Kamper Kogge.

Al wandelend door de karakteristieke straten en stegen moet u zeker op de gevels letten, waaraan het rijke verleden van Kampen is af te lezen. Ook de bijzondere ‘fresco’s van de middenstand’ vallen op. Nog steeds beschermt een stadsmuur de stad tegen hoog water. En natuurlijk mag u de drie originele stadspoorten niet missen.

Te doen in Kampen
Natuurlijk vraagt het Stedelijk Museum Kampen om een bezoek. In de maanden juli en augustus kunt u tijdens de Kamper Ui(t)dagen heerlijk genieten van de leuke en gezellige sfeer op de braderie. In de Stadsgehoorzaal zijn jaarlijks ruim 120 professionele voorstellingen te zien op alle terreinen van de podiumkunsten zoals cabaret, dans, kinder- en familietheater, musical, opera/operette en muziek. In de maanden juli en augustus is er iedere dinsdag en donderdag een avondtocht met een botter naar het Zwartemeer.

Informatie