Harderwijk

Aanleggen in Harderwijk, dat moet u zeker niet laten! Met jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers is het een geliefde bestemming. Het is hier genieten: een sfeervolle binnenstad met volop pleinen, terrassen en sterrenrestaurants, omringd door de uitgestrekte Veluwe. Harderwijk heeft een rijke historie, dat proeft u overal in de stad.

Rijke historie Harderwijk
De geur van gerookte paling begeleidt u als door de Vischpoort wandelt, de prachtig bewaard gebleven zeepoort van Harderwijk uit de 14e eeuw. De stadsmuren staan nog trots overeind, net als gebouwen van de voormalige universiteit, enkele kloosters en prachtige huizen van voorname kooplieden. Ook liggen er volop botters in de haven, die herinneren aan het vissersverleden van Harderwijk aan de Zuiderzee.

Stadsmuseum Harderwijk
Wilt u meer weten over het verhaal van Harderwijk? Bezoek dan het Stadsmuseum Harderwijk, een verrassend en vernieuwd museum dat het verhaal van Harderwijk vertelt en een ontmoetingsplaats is voor jong en oud. De begane grond is vrij toegankelijk. Er zijn (verkoop)exposities, je kunt een kop koffie drinken of lunchen in het Cultuur café, de museumwinkel bezoeken of de binnentuin bekijken.

Informatie