Genieten

Lekker genieten langs, op
en in het water

Actie

Historie

Rust&natuur

Blogs

Zomer langs de Randmeren

In een bootje dobberen in het water, leren surfen, varen naar een eiland, eten aan het water; zomers langs de Randmeren mogen eindeloos duren. Je vindt er ruim 80 kilometer aan zandstranden met helder water. Heel geschikt voor families met kleine kinderen en op een aantal andere plekken heel geschikt voor surfers.

Waar ga jij voor? Slapen onder de sterren of een vakantie bij een surfcamping. Er is zoveel mogelijk. Doe aan drankje op een terras aan het water. Huur een sloep en ontdek de onbewoonde eilanden met elk hun bijzonderheden. Je kunt je hier de hele zomer vermaken.

Hierboven stranden,
meer locaties ontdekken
klik op vergrootglas.

Top5 Familiestranden

  • 1 Zomerkade Huizen
  • 2 Naarderbos Naarden
  • 3 Speelstrand op Veluwe aan Zee
  • 4 Bremerbaai Biddinghuizen
  • 5 Strandeiland Harderwijk

Kamperen of trekkershut?

Ben je fan van kamperen in de natuur of is een hotel meer jouw manier van vakantie vieren? Maak je je familie blij met een bungalow in een park of boomhut waar de kids lekker kunnen ravotten? Het aanbod van verblijf rondom de Randmeren is grenzeloos.

Op de eilandjes in de meren kampeer je eenvoudig met een eigen tent. In de diverse jachthavens staan luxe trekkershutten, die wijds uitkijken over het meer. Of je boekt een campingplek en pakt ’s avonds een gezellig terrasje in het centrum van een van de leuke stadjes. Een safaritent in Dronten, een beachcottage in Biddinghuizen of (hotel)verblijven op strandparken Horst of Nulde maken het palet van overnachtingen in de omgeving van de Randmeren compleet.

Klik hier
voor meer

evenementen
Strand Nulde

Het heerlijke

Erkemederstrand
Veluwe aan Zee

Relaxen op het

Woldstrand

Relaxen bij de

Eemhof

Spektakel op het water

Leren kitesurfen bij Veluwe Strandbad en Telstar Surf is populair op de Randmeren. Marina de Eemhof in Zeewolde biedt veel sportieve uitdagingen. Strand Horst bij Ermelo/Harderwijk is een drukbezochte kitesurf spot.

Vakantie vieren op of rond de Randmeren kun je zo leuk maken als je zelf wilt. Kies wat bij je past en stel zelf je programma samen. Je zal een onvergetelijke tijd hebben!

Lees meer

Op een onbewoond eiland

In de Randmeren liggen 11 eilandjes met elk een eigen karakter. Het publiek heeft de eilandjes nog niet massaal ontdekt en een aantal staat bekend om de eenvoud en ongerepte natuur. De Eekt tussen Elburg en Kampen is een ruig eiland met wilde struiken, loofbomen en slingerende paadjes, waar de Grote Karekiet broedt. Eiland De Dode Hond in het Eemmeer tussen Huizen en Spakenburg staat vol met vlierbessen, waar wijn van wordt gemaakt. Leg aan bij één van de 11 eilanden en geniet van de ruisende bomen en de kabbelende golven.

Meer eilanden