Vestingdagen Elburg (3e dag)

02 augustus, Elburg
vestingdagen

Gezelligheid! Dat is het belangrijkste ingrediënt van de Elburger Vestingdagen.

Op een aantal woensdagen in de zomermaanden kan jong en oud zich weer prima vermaken binnen de stadsmuren van Elburg tijden de Vestingdagen. Kleedjesmarkt, braderie, gratis concert in de Grote kerk, bottertochten en ‘s avonds concert in de Grote- of St. Nicolaaskerk.

De Vestingdagen zullen zijn op woensdag 19 en 26 juli en 2 en 9 augustus. Woensdag 16 augustus is het ook Vestingdag maar dan zonder braderie. Deze woensdag staat echt in het teken van de kinderen! De Vestingdagen zijn leuk voor alle leeftijden. Wat te denken van de jaarlijkse en oergezellige braderie. De kramen staan dit jaar binnen de stadsmuren zodat u om de zoveel meter tegen een geweldige aanbieding loopt. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de vele winkels geopend zijn tot 18.00 uur. Maar Elburg Vesting biedt nog veel meer vertier tijdens de Vestingdagen. Wat dacht u van een gezellig terrasje in het centrum bij één van de horeca gelegenheden in de eeuwenoude vesting, genieten van een lekker koud drankje en natuurlijk mensen kijken. U kunt meevaren met een ouderwetse botter (reserveren bij de kraam aan de haven). En wat dacht u van die eeuwenoude geveltjes en idyllische plekjes een genot voor het oog. Of wilt u liever cultuur snuiven in Elburg Vesting? Bezoek dan één van de vele musea die Elburg u te bieden heeft; Museum Elburg, de Sjoel, het Orgelmuseum, de Botterwerf en de Smederij of de Kazematten; ieder museum is een belevenis op zich.

Op alle woensdagen is er de kleedjesmarkt voor kinderen tot 12 jaar. Deze kleedjesmarkt is alleen voor kinderen bedoeld en deze kunnen worden uitgespreid vanaf 8.00 uur ’s ochtends en duurt tot 17.00 uur.

Kinderprogramma

Naast de kleedjesmarkt worden kinderen in de stad vermaakt door optredens van artiesten en activiteiten:

–           woensdag 2 augustus – Accordeonist

Iedere woensdag van 11.00 tot 12.00 uur gratis zomerconcerten in de Grote Kerk te Elburg door het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim & Wilbert Magré. Het publiek kan genieten van o.a. Negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Ook zal Wilbert Magré het beroemde Quelhorst orgel bespelen. Kortom, de Vestingdagen zorgen voor veel vertier en gezelligheid in Elburg, voor jong en oud is er voldoende te beleven.

Parkeren kunt u gratis op de parkeerplaatsen bij de ingang van de stad, op 3 min. loopafstand van het winkelcentrum.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.vvvelburg.nl

terug naar overzicht

Ibiza Markten Harderwijk

21 juli t/m 25 augustus, Boulevard, Harderwijk
Een markt geïnspireerd op de hippie markten van Ibiza. Een hipp(i)e markt waar circa 70 moderne hippies, originele hippie en […] Lees meer