Actie

Fietsen en alle watersporten
op, in en rond de randmeren

Actie

Historie

Genieten

Rust&natuur

Blogs

Top 5 Surfspots

Ben je op zoek naar actie tijdens je vakantie op het water? Bekijk de top 5 surfspots in de Randmeren. Hier kun je de ultieme kick beleven op het water terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

Ontdek de beste plekken om te surfen in de Randmeren. Of je nu een beginner bent of een ervaren surfer, deze surfspots bieden voor ieder wat wils. Bereid je voor op een onvergetelijke surfervaring.

Meer informatie over de surfplekken en faciliteiten per locatie vind je hieronder.

1 Gooimeer

De surfspot Gooimeer voor de kust van Almere Haven is een ware parel voor watersportliefhebbers. Hier vind je de perfecte combinatie van uitdagende golven, adembenemende natuur en een levendige sfeer. Het Gooimeer biedt surfers de ideale omstandigheden om hun vaardigheden te testen en nieuwe trucs uit te proberen.

Met zijn uitgestrekte wateroppervlak en constante wind is het Gooimeer een paradijs voor surfers van alle niveaus. Of je nu een ervaren professional bent die hoge sprongen en snelle moves wil maken, of een beginner die zijn eerste stappen zet in de wereld van het surfen, hier vind je altijd een plek die bij je past.

Het Gooimeer is niet alleen een perfecte surfplek, maar heeft ook een prachtige natuurlijke omgeving. Terwijl je op je plank staat en door de golven glijdt, kun je genieten van het uitzicht op glooiende heuvels, groene bossen en de skyline van Almere Haven. Het is een idyllische locatie waar je je één kunt voelen met de natuur en kunt genieten van de rust en sereniteit om je heen. Geniet van een onvergetelijke surfervaring op het Gooimeer!

2 Wolderwijd

Veluwe aan Zee aan het Wolderwijd bij Telstar Beach is een unieke surfspot die garant staat voor avontuur en plezier op het water. Gelegen aan het prachtige Wolderwijd, biedt deze locatie een geweldige mix van een verfrissende zeewind en een prachtig uitzicht op de Veluwe.

Met zijn uitgestrekte wateroppervlak en geweldige windcondities is Veluwe aan Zee een paradijs voor surfers van alle niveaus. Of je nu een ervaren surfer bent die op zoek is naar uitdagende golven of een beginner die de basisprincipes van het surfen wil leren, hier vind je alles wat je nodig hebt om je surfvaardigheden te verbeteren.

Naast de fantastische surfomstandigheden biedt Veluwe aan Zee ook een levendige sfeer. Telstar Beach is de plek waar surfers samenkomen en de passie voor de watersport delen. Je kunt nieuwe vrienden maken, ervaringen uitwisselen en deelnemen aan verschillende evenementen en activiteiten die speciaal voor surfers worden georganiseerd.

3 Veluwemeer

Het Veluwemeer voor het Veluwe Strandbad bij Elburg is een fantastische surfspot waar je volop kunt genieten van avontuur en plezier op het water. Gelegen aan het prachtige Veluwemeer, biedt deze locatie een perfecte combinatie van een verfrissende wind en een schitterend uitzicht op de omringende natuur.

Dankzij zijn uitgestrekte wateroppervlakte en ideale windcondities is het Veluwemeer voor het Veluwe Strandbad de ideale plek voor surfers van alle niveaus. Of je nu een ervaren surfer bent die op zoek is naar uitdagende golven of een beginner die de basisprincipes wil leren, hier vind je alles wat je nodig hebt om je surfvaardigheden te verbeteren.

Naast de geweldige surfomstandigheden heerst er bij het Veluwemeer voor het Veluwe Strandbad ook een bruisende sfeer. Het Strandbad is dé ontmoetingsplek voor surfers waar je nieuwe vrienden kunt maken, ervaringen kunt delen en kunt deelnemen aan speciale evenementen en activiteiten die speciaal voor surfers worden georganiseerd.

4 Ellerstrand

Het Ellerstrand, gelegen aan het Veluwemeer, is een surfstrand in tweeën gedeeld door een jachthaven: Ellerstrand-Zuid en Ellerstrand-Noord. Ellerstrand-Zuid biedt een wat natuurlijker ervaring, loopt vanaf restaurant De Klink 2.0 richting de natuurzone en is vernoemd naar een voormalige geul in de voormalige Zuiderzee bij Elburg. Aan de andere kant, Ellerstrand-Noord, is een uitgestrekt en rustiger strand met een aantal baaien, afwisselend zand- en grasgedeeltes.

Voor watersportliefhebbers zijn er mogelijkheden om boten en surfplanken te huren. Het strand biedt ook diverse eetgelegenheden in de nabijheid. Bezoekers dienen rekening te houden met betaald parkeren.

Het Ellerstrand bestaat overwegend uit baaivormige strandjes, van elkaar gescheiden door rietkragen, bossages en strekdammetjes. Op het strand zijn bomen en struikgewas aanwezig. De breedte varieert tussen de 20 en 45 meter, wat voldoende ruimte biedt om van de omgeving en het Veluwemeer te genieten.

5 Boschbergstrand

Bij Bungalowpark de Boschberg in Biddinghuizen vind je het surfstrand “de Boschberg”. Het Boschbergstrand is een klein en pittoresk strand. Zodra je de vaargeul (100m breed) oversteekt, wordt het water grotendeels ondiep. Het grasveld is een perfecte plek om je surfuitrusting op te tuigen, en het strand is ook geschikt voor beginnende surfers.

Het surfstrandje met ligweides is openbaar en vrij toegankelijk. Houd er echter rekening mee dat er geen toiletvoorzieningen of horeca op het strand aanwezig zijn. Voor deze faciliteiten kun je terecht bij Aqua Centrum Bremerbergse Hoek en De Klink 2.0, die in de buurt liggen. De kwaliteit van het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd door de omgevingsdienst OFGV, zodat bezoekers met een gerust hart kunnen genieten van het surfen en de natuurlijke schoonheid van de omgeving.