Spakenburgse dagen (1e dag)

19 juli, Spakenburg
Spakenburg-Jolanda Koops

Tijdens de Spakenburgse dagen vind je een enorme diversiteit aan authentieke Spakenburgse feestelijkheden.

Elk jaar staat Spakenburg tijdens vier woensdagen in de zomer in het teken van zijn eigen historische cultuur.

Voorstellingen
Op het centrale podium zingen shantykoren uit volle borst en gaan de voetjes van de vloer. Spakenburgse kinderen in dracht nemen spontaan deel aan spelletjes van vroeger en bruidsparen showen terecht met trots de mooiste traditionele trouwkostuums. De bruidsshows mag je niet missen. Kijk op het programma voor de tijden.

Klederdracht
Op 19 juli en 2 augustus pronken klederdrachtgroepen uit verschillende Nederlandse streken zoals Urk en Zeeland in de folkloristische optocht over de markt. Details en de betekenissen van de streekgebonden drachten worden gepassioneerd gepresenteerd op het podium. 

Ambachten
‘Ongermussen’ strijken en de was schrobben in een zinken teil… zo ging dat vroeger in het huishouden van een Spakenburgse familie. Locals nemen je mee in hun ijverige handwerk van vroeger. Naast de Oude Haven en in de Havenstraat kan je de oude ambachten bekijken en zelf gemaakte spulletjes kopen.

Varen
Met een briesje door je haren en je benen die bungelen overboord kan je genieten van een heerlijk vaartochtje op een authentieke botter.
Vanuit de Oude Haven stap je op voor een tripje over het Eemmeer. Kaartjes worden verkocht vanaf de Turfwal waar je ter plaatse in kan stappen.

Braderie
Fleur je terras op met planten in fraaie potten, scoor een lekker zomerjurkje (daarvan heb je er nooit teveel) en verras je buurvouw eens met een presentje. Ken je bijvoorbeeld die heerlijk zachte sloffen van de Texelse Schaapjeskraam? Op de grote braderie die staat opgesteld vanaf de Zuidwenk tot aan de Westmaat kan je naar hartelust ‘sneuen’. 

Kinderplein
Draai in de draaimolen, laat je schmicken, spring op de springkussens of op de mega bungeetrampolines. Smul van lekkere pannenkoeken, popcorn en suikerspinnen en kom kijken naar vrolijke clown Pingo. Het Oostpoortplein is speciaal voor kinderen ingericht.

Kinder kleedjesmarkt
Puilt de speelgoedkist helemaal uit en gun je je blauwe blokfluit een 2e leven? Op het Zeilmakersplein kunnen kinderen tot en met groep 8 hun spulletjes van zolder uitstallen op de kleedjesmarkt.

Kortom, Spakenburgse Dagen zijn levendig, gezellig en een vakantie uitje voor het hele gezin! 

Meer informatie vind je terug op www.vvvbunschoten-spakenburg.nl

 

terug naar overzicht

Sail Kampen

30 maart t/m 02 april, Kampen
Met 230.000 bezoekers was Sail Kampen in 2014 het drukst bezochte evenement tijdens pasen. In 2018 wordt Sail Kampen opnieuw […] Lees meer

Middeleeuws Festival

07 april, Ermelo
Figuranten en ambachtslieden maken zich op voor Middeleeuwse Festival op het Molenaarsplein. Op scholen leren kinderen over de Middeleeuwen met […] Lees meer

Zuidwal Botterwedstrijden

11 mei t/m 12 mei, Bunschoten-Spakenburg
Zuidwal Programma (voorlopig) Op deze pagina verschijnt jaarlijks het programma van het Zuidwal weekend. vrijdag 11 mei 2018, bedrijvenwedstrijd 08.00 uur […] Lees meer