Actie

Fietsen en alle watersporten
op, in en rond de randmeren

Historie

Genieten

Rust&natuur

Blogs

Kitesurfen

Kitesurfen is een snelgroeiende ‘extreme sport’. Alleen in Nederland al zijn er zo’n 10.000 actieve kitesurfers.

Nederland is met veel wind en water natuurlijk een ideaal kitesurfland. Niet alleen voor de kust, maar ook op de Randmeren kan gekite worden. Kitesurfen leer je het beste in ondiep water. Wat dat betreft zijn de Randmeren dus ideaal.

Kitesurfen is spectaculair, maar hoe extreem heb je natuurlijk zelf in de hand. Volgens de liefhebbers is er niks lekkerder dan je hoofd helemaal leeg te maken door een paar uur te kiten.

Je doet ’t en je leert ‘t bij Veluwe aan Zee, een van de mooiste spots en internationaal bekend. Beginners kunnen hier een introductieles boeken. Leuk om te doen, soms nog leuker om naar te kijken.

Ook leren kitesurfen bij Veluwe Strandbad en Telstar Surf is populair op de Randmeren. Marina de Eemhof in Zeewolde biedt veel sportieve uitdagingen. Van zeilen, surfen en suppen tot aan een spectaculair ritje achter een speedboot op een banaan.

Hierboven kite locaties,
meer locaties ontdekken
klik op vergrootglas.

Klik hier
voor meer

Evenementen

Top5 Surfspots

  • 1 Gooimeer
  • 2 Wolderwijd
  • 3 Veluwemeer
  • 4 Ellerstrand
  • 5 Boschbergstrand

De beste spots

Door de gunstige ligging en het ondiepe water van het Wolderwijd is Veluwe aan Zee één van de beste surf- en kitesurflocaties van Nederland.

Zeewolde is omgeven door water. Voor bijna elke vorm van watersport is hier ruimte. Je kunt terecht op de binnenwateren of op de Veluwerandmeren. Watersporten is hier gevarieerd, laagdrempelig en verrassend dichtbij.