Actie

Fietsen en alle watersporten
op, in en rond de randmeren

Historie

Rust&natuur

Genieten

Blogs

Fietsen

Een rondje Randmeren fietsen? Dit is mogelijk!

Maak unieke combinatie tussen enerzijds het oude land met de prachtige Veluwe en het Gooi en anderzijds het nieuwe land Flevoland met zijn unieke natuur en heerlijke stranden.

Deze route beslaat in totaal 5 provincies en is ruim 180 kilometer lang. Het nodigt dus uit om langere fietsroutes te fietsen, maar door de veerponten en de bruggen zijn ook kortere routes mogelijk. Langs de route zijn er vele culturele steden, activiteiten en overnachtingsmogelijkheden te vinden waardoor een vakantie of weekend weg aan de meren een echte aanrader is.

Het zal je verbazen hoe mooi dat is. Vraag hier gratis de Randmeren fietsroutekaart aan.

Ook heeft elk afzonderlijk gebied aan de Randmeren mooie eigen routes die langs de Randmeren komen. Klik hier voor enkele fietsroutes.

Trek er vooral een paar dagen voor uit en ontdek dat je bijna overal langs het water kunt fietsen en overnachten. Maak tussenstops en strijk neer op een leuk terras voor een verrassende (streek)lunch.

Hierboven een fietstocht,
meer locaties ontdekken
klik op vergrootglas.

Klik hier
voor meer

evenementen

Rondje om de
Zuiderzee

Route

Overnachtingsplekken zijn er in overvloed, van  trekkershutten, familieparken, campings, B&B’s tot leuke hotels, en bijna altijd direct aan het water.

Maak een avontuurlijke tocht langs de 9 meren van de Randmeren en vergeet niet je wateroutfit mee te nemen voor ‘t geval je onderweg het water in of op wil.

Liever een korter rondje? Pak dan één van de vele pontjes zodat je halverwege kunt oversteken. De Randmeren kennen veel oversteekplaatsen, een fietstocht varieert dan van minimaal 25 tot 200 kilometer in enkele dagen tot een week.

Goed om te weten, fietsen zijn op veel plaatsten aan de Randmeren te huur.